PAPIRFOLDEKUNST

Papirfoldekunst er en meget gammel japansk teknik som også er kaldet origami. Helt enkelt betyder det, som ordet antyder, at man folder papir mellem sine hænder for at skabe smukke figurer.

Lyder det som en god idé til dit næste firmaevent eller arrangement for dine venner?
Så er vi stedet for dig. 

Vi har ikke længere et fast papirværksted i centeret, men vi har faciliteterne og materialerne til at afholde et skræddersyet event i samarbejde med jer.

Opdag papirfoldekunst med origami

De helt rigtige og præcise folder kan skabe forskellige dyr, blomster eller andre figurer, nogle mere avanceret end andre. Der findes mange bøger og tutorials man kan søge inspiration fra, hvis man ønsker at tage del i den japanske papirfoldekunst.

Den traditionelle papirfoldekunst er blevet praktiseret siden 1600 tallet og er stadig populært i dag. Du har sikkert stødt på japansk origami i flere forskellige sammenhænge, særlig populær er tranen. Et gammelt japansk sagn siger, at hvis du formår at folde tranen 1.000 gange, vil du få dit største ønske opfyldt.

Opdag ro ved flet og fold

Ideen bag origami er ganske enkel, det handler om at skabe geometriske figurer af papir uden at bruge lim, saks eller kniv. Det kan derfor virke som en utrolig svær kunst at praktisere, men når man først har fået forståelse for det, er papirfoldekunst en meget meditativ kunstform.
Det vigtigste ved origami er, at man giver sig selv tid og koncentration til, at praktisere denne papirfoldekunst. Den store præcision som det kræver, gør at man oplever at kunne fordybe sig med noget kreativt som samtidig giver en enorm ro. Mange praktiseer nemlig origami for at kunne koble af fra hverdagens stress og bruge sine hænder på en anderledes måde

PAPIRFOLDEKUNST

Vi du være kreativ med os?

Bliv medlem i dag og få adgang til uendelige muligheder. 

Besøg The Fiddlery og fold papir med dine hænder

Hvis du synes det lyder interessant at blive introduceret for denne verden af japansk papirfoldekunst, og at det kunne være spændende, at kreere disse geometriske figurer sammen med andre, eller med nogle som kan lære dig hvordan du gør, kan du give dig i kast med det hos os i vores kreative værksted i København.

Hos The Fiddlery, kan vores dygtige kunsthåndværkere hjælpe dig med at flette og folde papiret til smukke skabninger, som du kan stille i dit hjem, eller give til en du holder af. Du kan eventuelt lave en smuk uro af alle dine origami figurer, som kan hænges op hvor du ønsker.

Hvis du vil starte helt simpelt med japansk papirfoldekunst, kan du med fordel starte med at folde en simpel origami kasse eller et hjerte, her kræver det ikke så mange foldninger og er derfor et godt begynder projekt. Du kan derefter begynde at folde mere avancerede figurer som en sommerfugl, en fugl, en hval eller en frø for blot at nævne nogle af de mest populære dyr.

Hos The Fiddlery kan du altid besøge os i vores åbningstid og dykke ned i vores kreative værksteder alene eller med familie og venner. Hos os er det kreativiteten der er i fokus, du kan nemlig prøver kræfter med at male, strikke, lave keramik eller lave smykker. Mulighederne er mange, så det er bare med at lægge vejen forbi!

Bliv en del af universet 💚

Få gode tips og tricks til hvordan du kan øge dine kreative evner og bliv inviteret til arrangementer, kurser og andre spændende finurligheder.