Lær at strikke i København - professionel rådgivning

Lær at strikke i vores hyggelige strikkelounge- og kroge med et strikke-event hos os. 

Vi har rammerne og materialerne til jeres firma, private eller teambuildingarrangement. 

Vi har ikke længere et fast strikkeværksted i centeret, men vi har faciliteterne og materialerne til at afholde et hyggeligt strikke event i samarbejde med jer.

LÆR AT STRIKKE MED THE FIDDLERY

Strik er en fantastisk måde at koble af på, da du kan fumle rundt med dit garn og strikkepinde, og ud af det kommer der et fantastisk stykke håndværk – som du helt selv har lavet!

Når du koncentrerer dig om dit strikketøj, glemmer du også hurtigt hverdagens tumulter, da du i stedet tænker antal masker, ret og vrang, udtagninger, og hvad der ellers findes af strikkebegreber.

Lær at strikke i vores strikkelounge. Uanset strikkeniveau skal du nok kunne komme i gang med en karklud, hue eller måske endda en dejlig sweater. Vi har en masse gratis strikkeopskrifter, så du let kan komme i gang med dit projekt.

Lær at strikke med vores tips og tricks

Om du er helt nybegynder eller har en smule kendskab til strik i forvejen, så skal vi nok have et strikkeprojekt liggende, som kan hjælpe dig i rejsen mod at lære at strikke. Om du vil starte småt eller stort, så er der mange muligheder. Vigtigst af alt er, at vi ved, du ikke vil fortryde det!

Lær at strikke med vores tips til, hvordan du bedst kommer i gang, og på ingen tid kan du vise en hjemmestrikket hue eller sweater frem.

 

3 GODE GRUNDE TIL, AT DU SKAL LÆRE AT STRIKKE

Vidste du, at der faktisk er mange fordele ved at strikke? Udover at du ender ud med at have nogle fine, hjemmestrikkede projekter at vise frem til venner og familie, så har strikning også mange andre positive fordele, som du måske ikke lige havde tænkt over.

Først og fremmest kan strikning hjælpe med at reducere stress og angst. Når du sætter dig ned for at strikke, har det en afstressende effekt på kroppen, og både hjerterytmen og blodtrykket vil sænkes efter kort tid. Når du holder fokus på de små strikkebevægelser igen og igen, vil dine tanker langsomt falde til ro.

Endnu en god grund til at give sig i kast med et strikke-projekt er, at det kan forebygge gigt. Præcis ligesom at hjernen skal holdes i gang for at være sund, så skal leddene også bevæges dagligt. Ved at bruge dine hænder og fingre til at strikke vil du få brugt dine led, og det kan beskytte mod leddegigt på den lange bane.

Udover at strikning kan reducere angst og stress samt forebygge gigt, så vil det også føre til øget trivsel. Selvom det måske lyder lidt skørt, at et simpelt strikkeprojekt vil føre til øget trivsel, så er der altså noget om snakken. Strikning opfylder nemlig tre af vores menneskelige behov: frivillighed, samhørighed og kompetence.

Frivilligheden opnås, fordi vi får opfyldt et behov om at beskæftige os med et projekt, som vi helt selv har valgt. Samhørigheden bliver opfyldt, fordi vi enten strikker til andre eller strikker sammen med andre, hvilket du blandt andet kan få fornøjelsen af ved at blive medlem hos os. Derudover føler vi os kompetente, når vi lykkes med forskellige projekter, hvilket eksempelvis sker, når man bliver færdig med en fin sweater, man helt selv har strikket.

Der er altså mange gode fordele ved at lære at strikke, og det er jo bare om at komme i gang!

DIY - Ideer til kreative gør-det-selv projekter

Find pinde og garn til dit strikkeprojekt

Når du skal i gang med at lære at strikke, er det første du skal have fat i strikkepinde og garn. Hvis du er sikker på, at strik er din nye hobby, så kan du vælge at købe et helt sæt af strikkepinde, så du har mange størrelser pinde at vælge imellem.

Hvis du først lige vil se det an, kan du starte med at finde en opskrift, som du gerne vil strikke, og så derefter købe de pinde som opskriften anbefaler. Lær at strikke med en opskrift, som anbefaler pinde mellem 4-6, da disse er de pindestørrelser, som er nemmest og hurtigst at komme igennem for nybegyndere.

Hvis du vælger at finde en strikkeopskrift, er det en god ide at købe det anbefalede garn. Der er mange forskellige garntyper, eksempelvis uldgarn, mohairuldgarn og bomuldsgarn. Oftest er det nemmest at strikke med uldgarn, da det er en fleksibel og blød garntype.

Både strikkepinde og garn kan du finde og købe hos The Fiddlery i vores strikkegrotte.

LÆR AT STRIKKE MED DE RIGTIGE GARNTYPER

Der findes et hav af forskellige garntyper, hvad angår materialer og kvaliteten af disse. Kvaliteten af dit garn har stor betydning for dit færdige strikkeprojekt, da kvalitetsgarn både føles bedre og holder bedre. Hos The Fiddlery kan du i vores strikkegrotte finde alle slags garntyper til gode priser, som er perfekte, når du skal lære at strikke.

HOLD VARMEN TIL VINTER MED ULDGARN

Lær at strikke med de rigtige garntyper. I vintermåneder har man brug for tøj, som man kan holde sig varm i, hjemmestrikkede sweatre og huer er derfor essentielle. Her er det en god idé at bruge garn med uld i, som både er lækkert og varmt. Alpaca garn er blødt og luftigt og går sig ligeledes godt til for eksempel en varm sweater.

Du kan finde garn, som er bestående af 100% merinould, eller som er sammensat med andre materialer for at gøre garnet mere blødt.

SOMMERSTRIK MED LET OG LUFTIGT GARN

Strik kan også sagtens høre til sommerens garderobe. Her kan man strikke lette cardiganner, luftige trøjer eller toppe. Til de kølige sommeraftener vil en varm sweater ligeledes være perfekt. Til de mere luftige og lette sommertoppe, er det en god idé at bruge bomuldsgarn eller hør.

Vi du være kreativ med os?

Bliv medlem i dag og få adgang til uendelige muligheder. 

Lær at strikke ret og vrang, slå masker op og lukke af

Nu har du tilegnet dig pinde og garn, så nu mangler du bare at lære at strikke! Lær at strikke ved at se forskellige youtube videoer, hvor en masse dygtige mennesker, har lavet strikkevideoer, som du kan følge og lære af.

Som det første skal du lære at slå masker op, og herefter skal du lære at strikke ret og vrang, og til sidst skal du kunne lukke dine masker af. Udforsk youtube, og inden længe vil det være let som en leg.

Så skal du selvfølgelig også have fundet en strikkeopskrift. Vi har en masse gratis strikkeopskrifter liggende, så det er bare om at vælge. Vi anbefaler altid nybegyndere, at starte med en opskrift, som er nem at overskue og har en lav sværhedsgrad.

FORSTÅ DIN OPSKRIFT

Hver strikkeopskrift har forskellige sværhedsgrader, som er gode at være opmærksom på, når du skal lære at strikke. Lær at strikke med de letteste opskrifter, som ofte kun vil anvende teknikker som ret og vrang i et ensformigt mønster, som gør at man ikke skal skifte teknik hele tiden. Ofte er de letteste opstriker målrettet strikning af huer, pandebånd eller simple sweatre. De er derfor perfekte når du skal lære at strikke.

Opskriften vil samtidig være let at forstå med mere udførlige beskrivelser for hvert trin i opskriften. Hvis man er helt ny i strikkeverdenen, og skal lære at strikke, findes der nogle basale strikkebegreber, som er gode at kende til. For at være godt klædt på til at starte med strikning, og lær at strikke, er det derfor en god ide at kende til dem inden.

STRIKKEFASTHED

Strikkefastheden er angivet som: 10 masker x 18 pinde = 10 x 10 cm. Dette betyder, at et strikkestykke, som måler 10 cm vandret og 10 cm lodret, skal passe med at have 10 masker vandret og 18 pinde lodret.

Strikkefastheden er vigtig at holde, så du opnår de rigtige mål på dit strikketøj, når du er færdig, så du ikke risikerer at dit strik enten er for stort eller småt. Lær at strikke korrekt, med god strikkefasthed, og resultatet bliver bedst.

VEJLEDENDE PINDE

For at du kan være helt sikker på, at du opnår den rigtige strikkefasthed og dermed får de rigtige mål, er der i opskrifterne angivet hvilke strikkepinde, der er anbefalet til opskriften. Det kan for eksempel stå som: 8 mm (40 eller 60 cm). Dette betyder, at du skal bruge en rundpind, som er 8 mm tyk i enden, og som enten har en wire, der er 40 eller 60 cm lang.

Strikkepindende vil altid være vejledende, da det ikke nødvendigvis er denne strikkepind, du bør bruge. Alt efter om du strikker meget stramt eller løst, kan det være, at du skal bruge en tykkere eller tyndere pind. Det er derfor vigtigt først at lave en strikkeprøve, så du kan bedømme din strikkefasthed. Lær at strikke ordentligt fra start med den rette strikkeprøve.

VALG AF MATERIALE

Til sidst skal du, inden du går i gang, tage stilling til valg af materiale. Med dette menes der, hvilken type garn du skal bruge, og hvor meget af det du skal bruge.

Der er i strikkeopskriften angivet, hvor meget garn man skal bruge. Som ny ser du hurtigt dette, når du skal lære at strikke. Det står ofte således: Drops 300 (350) 400 (450) g (50g=50m). Tallene angiver den mængde af garn, man skal bruge til henholdvis størrelser fra XS-L. Garnmængden er altid oplyst i gram.

Til en XS skal man derfor bruge 300 gram, og til en Large skal man bruge 450 gram. For en XS svarer dette til 6 nøgler garn, da man regner med, at én garnnøgle oftest vejer 50 gram.

Noget andet som er værd at vide, er de forskellige løbelængder på garn. Løbelængden betyder, hvor mange meter garn der er pr. 50 gram, dette er beskrevet i “50g=50m”, som beskriver, hvordan én garnnøgle på 50 gram er 50 m lang.

Vi håber, at disse uddybende beskrivelser har gjort dig klogere, så du nu er klar til at besøge The Fiddlery og starte på dit strikkeprojekt. Lær at hækle eller strikke hjemme, eller nede hos vores professionelle hjælpere i The Fiddlery.

LÆR AT STRIKKE

Lær at strikke – øvelse gør mester!

Selvom at pinde, garn, opskrifter og strikkefasthed kan virke uoverskueligt i starten, så skal du nok lære at strikke. Med lidt tålmodighed med i lommen og en masse hjælpe videoer på youtube, vil du hurtigt se dine strikkevner blive bedre og bedre.

Alle strikker forskelligt, nogle strikker stramt og andre strikker løst, men øvelse gør altid mester. Til sidst vil du kunne slappe helt af med at strikke, og se det som et frirum, når du fumler med pinde og garn og kan strikke en lækker, blød sweater til dig selv og dine venner og familie.

Lær at strikke hos The Fiddlery! Vi glæder os til at byde velkommen i strikkens univers, brug vores faciliteter som strikkeklub, og til alle vores andre kreative aktiviteter. Bliv en del af fællesskabet, og bliv medlem i dag. Du får adgang til 1100 kvadratmeter med værksteder, materialeshop og kreativitet – alt sammen midt i København. Du kan også læse mere om strikke opskrifter her.

Det er ikke kun strikning vi tilbyder, men alle mulige kreative ting i vores værksted. Du kan også lave dine egne øreringe og lave håndarbejde i vores værksted. Ved du ikke hvad du skal lave? Så se med her: DIY – Ideer til gør-det-selv projekter. Læs også om tegnekursus København, strikkekursus København, papirfoldekunst, brodering, lær at male, billedkunst, DIY gaver og DIY projekter.

BLIV MEDLEM
Vi glæder os til at byde dig velkommen i et kreativt værksted i København.

Bliv en del af universet 💚

Få gode tips og tricks til, hvordan du kan øge dine kreative evner og bliv inviteret til arrangementer, kurser og andre spændende finurligheder.