Lær at strikke

Lær at strikke i vores hyggelige strikkelounge

Strik er en fantastisk måde at koble af på, da du kan fumle rundt med dit garn og strikkepinde, og ud af det kommer der et fantastisk stykke håndværk – som du helt selv har lavet!

Når du koncentrerer dig om dit strikketøj, glemmer du også hurtigt hverdagens tumulter, da du i stedet tænker antal masker, ret og vrang, udtagninger, og hvad der ellers findes af strikkebegreber.

Lær at strikke i vores strikkelounge. Uanset strikkeniveau skal du nok kunne komme igang med en karklud, hue eller måske endda en dejlig sweater. Vi har en masse gratis strikkeopskrifter, så du let kan komme igang med dit projekt.

Lær at strikke med vores tips og tricks

Om du er helt nybegynder eller har en smule kendskab til strik i forvejen, så skal vi nok have et strikkeprojekt liggende, som kan hjælpe dig i rejsen mod at lære at strikke. Om du vil starte småt eller stort, så er der mange muligheder. Vigtigst af alt er, at vi ved, du ikke vil fortryde det!

Lær at strikke med vores tips til hvordan du bedst kommer igang, og på ingen tid kan du vise en hjemmestrikket hue eller sweater frem.

 

Find pinde og garn til dit strikkeprojekt

Når du skal igang med at lære at strikke, er det første du skal have fat i strikkepinde og garn. Hvis du er sikker på, at strik er din nye hobby, så kan du vælge at købe et helt sæt af strikkepinde, så du har mange størrelser pinde at vælge imellem.

Hvis du først lige vil se det an, kan du starte med at finde en opskrift, som du gerne vil strikke, og så derefter købe de pinde som opskriften anbefaler. Lær at strikke med en opskrift, som anbefaler pinde mellem 4-6, da disse er de pindestørrelser, som er nemmest og hurtigst at komme igennem for nybegyndere.

Hvis du vælger at finde en strikkeopskrift, er det en god ide at købe det anbefalede garn. Der er mange forskellige garntyper, eksempelvis uldgarn, mohairuldgarn og bomuldsgarn. Oftest er det nemmest at strikke med uldgarn, da det er en fleksibel og blød garntype.

Både strikkepinde og garn kan du finde og købe hos The Fiddlery i vores strikkegrotte.

Lær at strikke ret og vrang, slå masker op og lukke af

Nu har du tilegnet dig pinde og garn, så nu mangler du bare at lære at strikke! Lær at strikke ved at se forskellige youtube videoer, hvor en masse dygtige mennesker, har lavet strikkevideoer, som du kan følge og lære af.

Som det første skal du lære at slå masker op, og herefter skal du lære at strikke ret og vrang, og til sidst skal du kunne lukke dine masker af. Udforsk youtube og inden længe vil det være let som en leg.

Så skal du selvfølgelig også have fundet en strikkeopskrift. Vi har en masse gratis strikkeopskrifter liggende, så det er bare om at vælge. Vi anbefaler altid nybegyndere, at starte med en opskrift, som er nem at overskue, og har en lav sværhedsgrad.

Lær at strikke – øvelse gør mester!

Selvom at pinde, garn, opskrifter og strikkefasthed kan virke uoverskueligt i starten, så skal du nok lære at strikke. Med lidt tålmodighed med i lommen og en masse hjælpe videoer på youtube, vil du hurtigt se dine strikkevner blive bedre og bedre.

Alle strikker forskelligt, nogle strikker stramt og andre strikker løst, men øvelse gør altid mester. Til sidst vil du kunne slappe helt af med at strikke, og se det som et frirum, når du fumler med pinde og garn, og kan strikke en lækker, blød sweater til dig selv og dine venner og familie.

Lær at strikke hos The Fiddlery! Vi glæder os til at byde velkommen i strikkens univers, og til alle vores andre kreative aktiviteter. Bliv en del af fællesskabet, og bliv medlem i dag. Du får adgang til 1100 kvadratmeter med værksteder, materialeshop og kreativitet – alt sammen midt i København.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i et kreativt værksted i København.

TÆNK MINDRE – FUML MERE